Odpowiedz 
sterowanie
02-04-2010, 17:33 00
Post: #1
sterowanie
mam problem z emulatorem Nestopia bo niewiem jak ustawić tam sterowanie na pada z góry dzięki za odp
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
03-04-2010, 09:57 02
Post: #2
RE: sterowanie
Options-->input, w okienku "Joysticks" ustawiasz USB Joystick, potem klikasz set i ustawiasz klawisze.

[img][/img]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
02-07-2011, 15:01 07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-07-2011 15:07 27 przez kobyl.)
Post: #3
RE: sterowanie
a jezeli mam po polsku nestopie i mam wszystko automatycznie ustawione widz mi pada i kiedy wchodze w gre i nie dziala mi pad? to co ja mam tam ustawic bo nie mam zielonego pojecia prosze o pomoc:(
a jezeli mam po polsku nestopie i mam ustawione wszystko automatycznie mam pada podlaczonego widzi go ze jest podlaczony wchodzie w gre i nie dziala tylko przez klawiature to co ja mam zrobic jak to wszystko ustawic prosze pomuz bo nie mam zielonego pojecia z gory dziekuje
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
02-07-2011, 15:25 10
Post: #4
RE: sterowanie
Musisz ręcznie przypisać odpowiednie funkcje klawiszom pada w options--> input, domyślnie są ustawiona jest klawiatura.

[img][/img]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
02-07-2011, 15:52 33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-07-2011 16:22 13 przez kobyl.)
Post: #5
RE: sterowanie
w ustawieniach pisze mi usb gempad
kolego a sprubuj zagrac w mario bros 3 bo widze ze jest wszystko dobrze ustawione w joy jest gamepad left-lewo itd a pad dalej nie chodzi i powiedz mi czy grasz padem prosze o odp
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
02-07-2011, 16:25 51
Post: #6
RE: sterowanie
Miałem ten sam problem. Pad Logitech Rumblepad 2.Robisz tak:

Opcje-> Wejścia
Wybierasz od pad 1 do 4. Sprawdź też USB.

Masz tabelkę: "klawisz" następna tabelka to "przypisanie". Przez podwójne kliknięcie wciskasz przycisk w padzie i powinno wykryć. Jeśli nie wykryje popróbuj wejścia USB. Jeśli nic nie da, to masz problem z wykrywaniem pada. Jaki masz pad?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
02-07-2011, 17:59 18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-07-2011 18:11 41 przez kobyl.)
Post: #7
RE: sterowanie
mam pad manta robilem jak pisales dwa razy klikam naciskam pada i przypisuje przypisalem wszystko i wchodze w gre a pad dalej nie chodzi kombinowalem na porcie 4
jeszcze raz zrobilem tak jak napisales na porcie 1 i wkoncu sie udalo wszystko chodzi jak nalezy dziekuje serdecznie
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości