Odpowiedz 
Złota czwórka na IQ-502 tylko przez kabel antenowy?
09-02-2011, 19:11 31
Post: #1
Złota czwórka na IQ-502 tylko przez kabel antenowy?
Gdy włączam złotą czwórke na iq-502 po wyborze gry ekran lata z góry na dół uniemożliwiajac granie... Sprawa sie dzieje gdy pegasus jest podpęty kablami "czincz". Gdy podłączam przez kabel antenowy wszystko jest OK (wiadomo obraz troche gorszy ale dziala).

Btw gdy podłączam tego karta przez chińską podróbke i przez czincze - działa normalnie...


Czego to moze być wina? Granie na kablu antenowym jest męczące i słabej jakości...
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
11-02-2011, 16:56 40
Post: #2
RE: Złota czwórka na IQ-502 tylko przez kabel antenowy?
stawiam na c942( czy 945 pewien nie jestem) albo na któryś z oporniczków, jaka to wersja IQ? 1,2 czy 3?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
11-02-2011, 17:46 23
Post: #3
RE: Złota czwórka na IQ-502 tylko przez kabel antenowy?
Wersja 3, wiem ze miewa problemy przy 100hz telewizorach ale moj tv to 60hz :/
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
12-02-2011, 19:10 57
Post: #4
RE: Złota czwórka na IQ-502 tylko przez kabel antenowy?
A napisz coś o zasilaczu jakiego używasz. Może to w nim tkwi problem. Czasem przy niedoborze miliamperów (mA) mogą zdarzać się tego typu błędy. Sprawdź też rózne kable. Ekranowane są najlepsze.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
13-02-2011, 00:27 22
Post: #5
RE: Złota czwórka na IQ-502 tylko przez kabel antenowy?
kable sprawdzilem, na kazdym to samo. zasilacz dostalem 10 Wat 9v 850mAh, firmy Atlanta
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
13-02-2011, 16:02 40
Post: #6
RE: Złota czwórka na IQ-502 tylko przez kabel antenowy?
Mam rozumieć że błąd pojawia się tylko na złotej 4? jak masz jakieś inne carty oparte na scalaczku to sprawdź czy i na nich pojawia się ten problem.
Jeśli nie masz innych cartów to szkoda...
Błąd może tkwić w zasilaczu który nie zdoła pociągnąć zarówno iq jak i złotej 4 w tej samej chwili. Choć jednak iq-502 ver.3 nie należy do zbyt wymagających maszyn, mówię w kwestii natężenia.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
14-02-2011, 10:49 05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-02-2011 10:52 11 przez filuuu.)
Post: #7
RE: Złota czwórka na IQ-502 tylko przez kabel antenowy?
niestety poza zlotą 4ką mam same oparte o gluty :(

btw
menu wyboru gry w zlotej4 jest OK (obraz stabilny) dopiero po wlaczeniu jakiejs gry obraz zaczyna skakac
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
19-02-2011, 12:41 23
Post: #8
RE: Złota czwórka na IQ-502 tylko przez kabel antenowy?
zmienilem zasilacz i jest niestety to samo.. (tani zasilacz 9v 500 mah)
szukam teraz usilnie jakiegos carta na scalaku by przetestowac
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
19-02-2011, 16:37 30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-02-2011 16:38 49 przez N-Gage.)
Post: #9
RE: Złota czwórka na IQ-502 tylko przez kabel antenowy?
ale na innych carta działa dobrze?


może wina twki w carcie... hmmmm
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
19-02-2011, 18:02 52
Post: #10
RE: Złota czwórka na IQ-502 tylko przez kabel antenowy?
wszystkie moje inne carty (wszystkie na glutach) dzialaja bez zarzutu, tylko zlota4 nawala w opisany sposob...

zastanawia mnie jedna rzecz, a mianowicie to ze menu wyboru gry obraz jest OK i dopeiro przy wybraniu jakiejkolwiek gry zaczyna skakc i sie wyginać

cart raczej jest wporzadku - na taniej chinskiej podrobce z bazaru dziala dobrze tylko na moim iq502 cos nie chce
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Ciekawa aukcja ciekawy model tylko jaki? filuuu 0 538 04-01-2011 20:58 22
Ostatni post: filuuu

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości