Odpowiedz 
Video z VirtuaNES
22-07-2013, 23:25 23
Post: #1
Video z VirtuaNES
Mam problem. Zagrałem genialny mecz w 'Tennisa' zapisując video na VirtuaNES, w ferworze ekscytacji nie zaznaczyłem na końcu 'Convert to AVI' a bardzo chciałbym ten filmik gdzieś odtworzyć :] Znacie może program, który konwertuje pliki .vmv do jakiegokolwiek innego formatu? Google póki co nie pomaga..
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
23-07-2013, 08:31 01
Post: #2
RE: Video z VirtuaNES
To że nie zaznaczyłeś Convert to AVI to żaden problem. Wejdź w Edit>Movie>Avi Convert i tam ustawiasz.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
24-07-2013, 14:21 51
Post: #3
RE: Video z VirtuaNES
Tak jest, już wiem :] Ale tu pojawia się kolejny pro, bowiem filmiki konwertowane maja grubo po 4 GB, a przy odtwarzaniu pojawiają się dziwne rzeczy, np. obraz w wielu kolorach, obraz podzielony itp.. Generalnie akcje, które nie miały miejsca gdy grałem. Wiecie jak temu zaradzić ? Dodam, że po zmianie ustawień przy konwersji, filmik czasem wygląda przyzwoicie, no ale pozostaje kłopot z tym, że dzieje się inaczej niż w grze :] Nie mam pojęcia co mam na to poradzić :]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
24-07-2013, 14:29 34
Post: #4
RE: Video z VirtuaNES
Zmień emulator ewentualnie pobierz ROM z wersją z innego regionu. Ja kiedyś nagrywając filmiki też miałem problemy w niektórych grach (i to o dziwo w wielu emulatorach, jeden sobie nie radził z jakąś grą, inny z inną), w żaden sposób nie udało mi się tego wyeliminować, po prostu niektóre się nagrały prawidłowo a były wyjątki, w których było zupełnie coś innego niż w trakcie rozgrywki. :P

Jeśli jesteś użytkownikiem i masz jakiś problem lub pytanie, to najpierw zadaj je NA FORUM, a nie przez pw/gg. Oczywiście możesz zignorować powyższe zdanie, ale nie zdziw się, że ja zignoruję Twoją wiadomość. :>

Cicha woda tak mocno rwała, że wpadł pierwszy z brzegu.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
24-07-2013, 17:54 34
Post: #5
RE: Video z VirtuaNES
Zainstaluj sobie jakieś kodeki. Ja zainstalowałem Xvid i wszystko jest na filmie dobrze, a plik ma jakieś 300-400 mb (30 min gry). Niestety nie wiem czemu taki plik nie chce się odtwarzać ani w Windows Media Player, ani w programach do obróbki wideo. Działa jednak w Media Player Classic. Może to być jednak wina moich ustawień lub popełniłem jakiś błąd przy instalacji kodeków. Teoretycznie wszystko powinno być dobrze.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
24-07-2013, 19:26 32
Post: #6
RE: Video z VirtuaNES
Ale jeśli dobrze zrozumiałem, to jemu chodzi o to, że na filmiku ma co innego niż w trakcie gry, zmiana kodeków tutaj nic nie da. Chyba, że źle zrozumiałem :P

Jeśli jesteś użytkownikiem i masz jakiś problem lub pytanie, to najpierw zadaj je NA FORUM, a nie przez pw/gg. Oczywiście możesz zignorować powyższe zdanie, ale nie zdziw się, że ja zignoruję Twoją wiadomość. :>

Cicha woda tak mocno rwała, że wpadł pierwszy z brzegu.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
25-07-2013, 11:11 53
Post: #7
RE: Video z VirtuaNES
Moze format factory pomoze?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
26-07-2013, 07:22 53
Post: #8
RE: Video z VirtuaNES
Evil napisał(a):Ale jeśli dobrze zrozumiałem, to jemu chodzi o to, że na filmiku ma co innego niż w trakcie gry, zmiana kodeków tutaj nic nie da. Chyba, że źle zrozumiałem
Zmiana kodeka pomogłaby mu na rozmiar pliku, napisał przecież, że ten ma 4gb, a to trochę dużo. Z tym, że na filmiku mam co inego niż w trakcie gry spotkałem się na Nestopii, dlatego teraz nagrywam na VirtuaNes i tu nie mam takich problemów. A czy zmiana kodeku pomogłaby na to by w filmie miał to co w grze to nie wiem, ale myślę, że zawsze można spróbować.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
10-08-2013, 15:22 33
Post: #9
RE: Video z VirtuaNES
Mam problem w nagrywaniu do formatu .avi na emulatorze VirtuaNES, tyle że dużo wcześniej.
Po wybraniu Edit-->Movie-->AVI convert, ukazuje mi się nowe okno. W rubryce ROM file daję odnośnik do romu z grą, w rubryce movie file odnośnik do pliku vmv, rubrykę avi file zostawiam pustą (bo nie mam jeszcze pliku w formacie avi). Potem klikam tylko na "Select video format", w nowym oknie "OK", po czym "Convert". Ukazuje mi się okno z napisem "Don't open a file" i... tyle. Żadnego rezultatu, żadnego okna z napisem "Finished" czy coś w tym stylu, żadnego nowego pliku w formacie avi... Pomocy :(
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
10-08-2013, 16:29 21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-08-2013 16:32 36 przez zxcv. Powód: Drobne poprawki)
Post: #10
RE: Video z VirtuaNES
W avi file daj gdzie chcesz zapisać plik który ma powstać.
Obejrzyj sobie: Zarajestruj się, klikając tutaj, by zobaczyć link.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Pegasus family video game makaveli1908 7 345 25-05-2015 23:23 21
Ostatni post: M'cin
  Kick Master zacina się na VirtuaNes damiano4444-92 1 283 20-01-2015 07:56 19
Ostatni post: Evil
  Czy jest jakiś ROM z grą Kaiketsu Yanchamaru 3, który chodzi na VirtuaNES 0.97? damiano4444-92 1 322 22-11-2014 03:45 10
Ostatni post: M'cin

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości