Odpowiedz 
Problem z zapisem gry na fceu
04-01-2013, 18:43 14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-01-2013 19:06 06 przez Humbos. Powód: Poprawiona ortografia)
Post: #1
Problem z zapisem gry na fceu
W programie Fceultra jest oczywiście możliwość zapisu gry. Ale mi nie działa, choć kiedyś - jeżeli dobrze pamiętam - wszystko było w porządku. Sprawdzałem kilka już gier, zapisuję stan gry, tworzy się plik (próbowałem dopisywać .fc) i nie da się go wczytać. Podczas zapisywania wyskakuje napis "State 0 saved". Ogólnie jakoś nieczęsto z tego korzystam, ale w przypadku takich gier jak Battletoads na dwóch, kiedy chcemy zostawić "trochę" na później, okazuje się to niemożliwe.

Proszę również o podanie nazwy jakiegoś innego sprawnego emulatora, najlepiej po polsku.

Orzeł

myślę o dzieciństwie
kiedy to mój brat dewastując dżojstik do mnie krzyczał:
"broń orła"!
a dziś
idąc tak poligonem
słyszę te same słowa
tylko jakby inaczej
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-01-2013, 19:27 30
Post: #2
RE: Problem z zapisem gry na fceu
NNNesterJ
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-01-2013, 19:48 21
Post: #3
RE: Problem z zapisem gry na fceu
zapisujesz f5 czy save filie?
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-01-2013, 19:58 10 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-01-2013 20:05 04 przez Humbos. Powód: Poprawiona ortografia)
Post: #4
RE: Problem z zapisem gry na fceu
Kiedy "save file" - wyskakuje mi "State 0 saved", a jeśli F5 - "State 0 saved error".
Plik znajduje się w folderze, w którym zapisuję grę, ale wczytać go nie da rady.
Program takiego nie wyszukuje.

Gdy wciskam klawisze numeryczne, pojawia mi się taka tabelka u dołu, nacisnąłem 3 i F5 nic nie dało, a "save file" również. Plik istnieje, ale go... nie ma.

Z F7 tak samo - "State 3 load error". Po powciskaniu szarych i nie tylko, wszystkie stały się niebieskie.

Orzeł

myślę o dzieciństwie
kiedy to mój brat dewastując dżojstik do mnie krzyczał:
"broń orła"!
a dziś
idąc tak poligonem
słyszę te same słowa
tylko jakby inaczej
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-01-2013, 21:26 30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-01-2013 21:42 49 przez wanna-amigo. Powód: Poprawiona ortografia)
Post: #5
RE: Problem z zapisem gry na fceu
numeryczne slużą do zmiany slotów zapisu. Jest chyba jeszcze jedna opcja zapisu, gdzie plik można nazwać. Pamiętam że jak kiedyś mi się psuło to tym się ratowałem.

A emulator nestopia. Wersja 1.40. Osobiscie niedawno przeskakiwałem na niego z fce. Łatwo i szybko jest się przestawić. I zapis działa w porządku. Do pobrania z głównej strony. (Nestopia jest strasznie podobna do snes x9, emulatora snesa)
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-01-2013, 21:33 51
Post: #6
RE: Problem z zapisem gry na fceu
Owszem, "save file" - działa, ale nie da się później tego wczytać.

Orzeł

myślę o dzieciństwie
kiedy to mój brat dewastując dżojstik do mnie krzyczał:
"broń orła"!
a dziś
idąc tak poligonem
słyszę te same słowa
tylko jakby inaczej
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-01-2013, 21:45 12
Post: #7
RE: Problem z zapisem gry na fceu
poddaję się, nie edytuję tych postów bo się nie da robić tego na telefonie.

Też miałem Twój problem, ale nie pamiętam jak go załatwiłem. Najlepiej ściągnij mestopię, 1.1mb.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-01-2013, 21:50 25
Post: #8
RE: Problem z zapisem gry na fceu
Ta cała Nestopia jakaś dzika, grafika dzika, dzika Afryka. Piksele wszczepiają się w mózg, tak to ja się nie bawię.

Orzeł

myślę o dzieciństwie
kiedy to mój brat dewastując dżojstik do mnie krzyczał:
"broń orła"!
a dziś
idąc tak poligonem
słyszę te same słowa
tylko jakby inaczej
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-01-2013, 21:58 13
Post: #9
RE: Problem z zapisem gry na fceu
e, mi tam ładnie chodzi, mniej błędów niż w fce. Pamietam że nic nie kombinowalem w ustawieniach ani w zapisywaniu. Osobiście f5 f7 używałem. Potem się popsuly, to recznie w save file. Potem, po dluzszej przerwie, eFy już normalnie działały. Więc niestety nie pomogę. Może walnij inną wersję fcu?
(nestop imo chyba jest bardziej podatny na zwalnianie)
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-01-2013, 22:31 36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-01-2013 22:38 21 przez magdakowalska48@gmail.com.)
Post: #10
RE: Problem z zapisem gry na fceu
Spróbuj z tym NNNesterJ. U mnie od 2003 nie ma zadnych problemów z zapisem. Może plik sava masz ukryty albo tylko do odczytu? Jak ci sie piksele w mózg wczepiają to potraktuj je filtrami w opcjach.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z emulatorem NNNesterJ magdakowalska48@gmail.com 4 31 21-09-2017 22:42 30
Ostatni post: magdakowalska48@gmail.com
Wink Super Mario Bros - problem z dźwiękiem DaVi0 5 185 30-07-2017 12:41 57
Ostatni post: jeruka9
  złota piątka problem szogo 0 135 29-03-2017 23:23 49
Ostatni post: szogo

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości