Odpowiedz 
Problem z gasnącym ekranem w Emulatorach Nestopia i FCE Ultra.
08-10-2018, 11:44 11
Post: #1
Problem z gasnącym ekranem w Emulatorach Nestopia i FCE Ultra.
Hejka :-) A więc po ok 5-10 min gry w powiększonym oknie ekran przygasa jak podczas bezczynności. Czytałem o Emulatorze Nestopia, że trzeba wejść w Options>Preferences i odznaczyć "Run in background" z tym, że u mnie nie ma tej opcji, a Emulator pobierałem z gry-pegasus.xaa. O Emulatorze FCE Ultra wgl nie znalazłem nic na ten temat.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
09-10-2018, 14:07 46
Post: #2
RE: Problem z gasnącym ekranem w Emulatorach Nestopia i FCE Ultra.
polecam mesen. najlepszy emulator pegasusa

Gram, więc jestem
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
09-10-2018, 19:39 45
Post: #3
RE: Problem z gasnącym ekranem w Emulatorach Nestopia i FCE Ultra.
patrykf2 napisał(a):Czytałem o Emulatorze Nestopia, że trzeba wejść w Options>Preferences i odznaczyć "Run in background" z tym, że u mnie nie ma tej opcji, a Emulator pobierałem z gry-pegasus.xaa.


Klasyczny przypadek "dziwne, u mnie działa". Sprawdzałem na Nestopii UE 1.45 ściągniętej z tej strony minute temu i na 1.48 ze strony twórcy.

Dla pewności zarzucę screenshoty:
   
   
   
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
10-10-2018, 03:07 20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-10-2018 03:21 31 przez patrykf2.)
Post: #4
RE: Problem z gasnącym ekranem w Emulatorach Nestopia i FCE Ultra.
Tego akurat nie znam. Dzięki sprawdzę :-)

(09-10-2018 19:39 45)Mcin napisał(a): Zarejestruj się, klikając tutaj, by zobaczyć link.
patrykf2 napisał(a):Czytałem o Emulatorze Nestopia, że trzeba wejść w Options>Preferences i odznaczyć "Run in background" z tym, że u mnie nie ma tej opcji, a Emulator pobierałem z gry-pegasus.xaa.


Klasyczny przypadek "dziwne, u mnie działa". Sprawdzałem na Nestopii UE 1.45 ściągniętej z tej strony minute temu i na 1.48 ze strony twórcy.

Dla pewności zarzucę screenshoty:

Aha dzięki. Dziwna sprawa. Dał bym sobie rękę uciąć że nie widziałem tej opcji do oznaczenia. Ściągnąłem Nestopię z polskim językiem a tamtą wywaliłem. Te po angielsku znowu wypakowałem a tu szok jest "Run in background". Nie wiem chyba jakiś błąd. Jeśli dobrze rozumiem to gdy mam grę odpaloną na oknie ekran musi trochę przygasnąć. Chyba że u mnie jest coś źle. Na FCE ULTRA napewno całkowicie mi gasł ale już chyba wiem co wybrać w opcjach.

(10-10-2018 03:07 20)patrykf2 napisał(a): Zarejestruj się, klikając tutaj, by zobaczyć link.Tego akurat nie znam. Dzięki sprawdzę :-)

(09-10-2018 19:39 45)Mcin napisał(a): Zarejestruj się, klikając tutaj, by zobaczyć link.
patrykf2 napisał(a):Czytałem o Emulatorze Nestopia, że trzeba wejść w Options>Preferences i odznaczyć "Run in background" z tym, że u mnie nie ma tej opcji, a Emulator pobierałem z gry-pegasus.xaa.


Klasyczny przypadek "dziwne, u mnie działa". Sprawdzałem na Nestopii UE 1.45 ściągniętej z tej strony minute temu i na 1.48 ze strony twórcy.

Dla pewności zarzucę screenshoty:

Nie chcę już zawracać głowy jakby coś.

Aha dzięki. Dziwna sprawa. Dał bym sobie rękę uciąć że nie widziałem tej opcji do oznaczenia. Ściągnąłem Nestopię z polskim językiem a tamtą wywaliłem. Te po angielsku znowu wypakowałem a tu szok jest "Run in background". Nie wiem chyba jakiś błąd. Jeśli dobrze rozumiem to gdy mam grę odpaloną na oknie ekran musi trochę przygasnąć. Chyba że u mnie jest coś źle. Na FCE ULTRA napewno całkowicie mi gasł ale już chyba wiem co wybrać w opcjach.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
10-10-2018, 09:21 49
Post: #5
RE: Problem z gasnącym ekranem w Emulatorach Nestopia i FCE Ultra.
patrykf2 napisał(a):Nie wiem chyba jakiś błąd. Jeśli dobrze rozumiem to gdy mam grę odpaloną na oknie ekran musi trochę przygasnąć.

Ale teraz, po ODZNACZENIU "run in background", działa? Przy odpowiednim ustawieniu Nestopia nie wygasi ekranu :)
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
10-10-2018, 09:23 58
Post: #6
RE: Problem z gasnącym ekranem w Emulatorach Nestopia i FCE Ultra.
potestuj też puNes .
Zarejestruj się, klikając tutaj, by zobaczyć link.

:głaszcze: przewodnik po świecie emulatorów
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
13-10-2018, 02:34 29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-10-2018 02:41 37 przez patrykf2.)
Post: #7
RE: Problem z gasnącym ekranem w Emulatorach Nestopia i FCE Ultra.
(10-10-2018 09:23 58)jeruka9 napisał(a): Zarejestruj się, klikając tutaj, by zobaczyć link.potestuj też puNes .
Zarejestruj się, klikając tutaj, by zobaczyć link.

Dziena. Przyda się i to bardzo :)

(10-10-2018 09:21 49)Mcin napisał(a): Zarejestruj się, klikając tutaj, by zobaczyć link.
patrykf2 napisał(a):Nie wiem chyba jakiś błąd. Jeśli dobrze rozumiem to gdy mam grę odpaloną na oknie ekran musi trochę przygasnąć.

Ale teraz, po ODZNACZENIU "run in background", działa? Przy odpowiednim ustawieniu Nestopia nie wygasi ekranu :)

Na oknie po odznaczeniu tego ekran nadal przygasa ale z tego co zauważyłem póki nie zapauzuje nie gaśnie całkowicie.
Mógłbym dać to na Full Screen jak wcześniej ale wkurza mnie jak mi gra nie chodzi płynnie i mniej więcej po środku się ekran rozjeżdża.
Nie to że jakiś słaby komp bo 8gb ramu procesor z tych i3 i Windows 7. Zresztą kto by dziś miał np Pentium III. Emulatory nie mają też przecież strasznych wymagań raczej
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
13-10-2018, 10:15 02
Post: #8
RE: Problem z gasnącym ekranem w Emulatorach Nestopia i FCE Ultra.
Czyli monitor nie gaśnie, tylko się, ehem, przyciemnia?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
13-10-2018, 19:36 59
Post: #9
RE: Problem z gasnącym ekranem w Emulatorach Nestopia i FCE Ultra.
(13-10-2018 10:15 02)Mcin napisał(a): Zarejestruj się, klikając tutaj, by zobaczyć link.Czyli monitor nie gaśnie, tylko się, ehem, przyciemnia?
Sory za fatygę. Już wiem o co chodzi. Musiałem zmienić ustawienia wydajności w ekranie.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
13-10-2018, 21:19 49
Post: #10
RE: Problem z gasnącym ekranem w Emulatorach Nestopia i FCE Ultra.
Tak tez podejrzewałem, pewnie przyciemniał przy niskiej aktywności lub słabym stanie baterii (jeśli to laptop).
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  nesoid android problem magdakowalska48@gmail.com 0 24 Wczoraj 19:13 20
Ostatni post: magdakowalska48@gmail.com
  Multiplayer problem karolku 1 226 19-10-2018 10:37 31
Ostatni post: jeruka9
  Nestopia problem Lemoneq 5 618 19-07-2018 17:47 16
Ostatni post: magdakowalska48@gmail.com

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości