Odpowiedz 
Problem z NesCube
07-01-2010, 22:48 05
Post: #1
Problem z NesCube
Mam problem z aplikacją nescube 2.3. gdy chcę załadować rom, wyświetla mi się komunikat:
h: Invalid code lenght.
Huffman code 15!
wie ktoś może, dlaczego tak się dzieje?

Istnieje gatunek antylop, potrafiących skakać wyżej niż przeciętny dom. Wynika to z faktu ich mocnych mięśni nóg oraz tego, że przeciętne domy nie potrafią skakać.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
08-01-2010, 15:35 38
Post: #2
RE: Problem z NesCube
Ściągnij Nestopię- tam chyba wszystko działa:)
Zarajestruj się, klikając tutaj, by zobaczyć link.

Piwo skraca życie o 5 minut.
Papieros o 10 minut.
A lekcje w szkole o 5 godzin xD
[Obrazek: 440.png]
Jam jest Mroczny Kokos! :krzesłemgo:
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
08-01-2010, 16:32 03
Post: #3
RE: Problem z NesCube
(08-01-2010 15:35 38)kokos141 napisał(a): Zarajestruj się, klikając tutaj, by zobaczyć link.Ściągnij Nestopię- tam chyba wszystko działa:)
Zarajestruj się, klikając tutaj, by zobaczyć link.

Nie pisz bzdur, NesCube to emulator dla telefonów komórkowych, co mu po Nestopii? :/

spróbuj pobrać od nas ze strony wersję 2.1 Zarajestruj się, klikając tutaj, by zobaczyć link.

i napisz który konkretnie ROM nie działa.

Jeśli jesteś użytkownikiem i masz jakiś problem lub pytanie, to najpierw zadaj je NA FORUM, a nie przez pw/gg. Oczywiście możesz zignorować powyższe zdanie, ale nie zdziw się, że ja zignoruję Twoją wiadomość. :>

Cicha woda tak mocno rwała, że wpadł pierwszy z brzegu.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
09-01-2010, 09:06 29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-01-2010 09:07 36 przez Sonar.)
Post: #4
RE: Problem z NesCube
Ja mam 2.3, i działa grejt, ponoć 2.1 nie zapisuje ustawień (tak się doczytałem), a ta i owszem. Napewno dajesz "tak", gdy program pyta Cię, czy może udostępnić obszar (to jednak telefon się pyta). Musisz do skutku to dawać. Ale rom musi być w *.nes. Jak dajesz *.zip to nie wejdzie.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
09-01-2010, 23:09 00
Post: #5
RE: Problem z NesCube
dzięki son4r, dzięki evil
faktycznie nie otwierało mi w formacie .zip
ale teraz jeszcze dwie sprawy:
po pierwsze, jakie sa optymalne ustawienia graficzne (wyciaga mi mniej wiecej 3fps :P )
i druga: jak poradzic sobie z romem, jesli po wczytaniu pojawia sie czarny ekran (dokladnie gra baseball)?

Istnieje gatunek antylop, potrafiących skakać wyżej niż przeciętny dom. Wynika to z faktu ich mocnych mięśni nóg oraz tego, że przeciętne domy nie potrafią skakać.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
10-01-2010, 12:58 09 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-01-2010 13:02 47 przez dudek.)
Post: #6
RE: Problem z NesCube
Ad. po pierwsze : wchodzimy w Settings -> Engine -> Pierwsza rubryczka to Auto FPS level... klikamy i zmieniamy z disabled chyba najlepiej wg mnie na 60 fps :)
Ad. druga : może masz uszkodzony ROM wrzuć na tel ROM z innego źródła lub 168in1 i tam znajdź grę (nie wiem czy nescube włączy 168in1 nie próbowałem :)

ed. jeszcze na zapas nie wiem czy są userzy na forum ,którzy o tym nie wiedzieli ale dźwięk może być :) wchodzimy w Settings -> Sound i tak jak wcześniej pierwsza rubryka zmieniamy w Sound source : na Apu emulation i powinno działać :) jeszcze trzeba dobrze skonfigurować te wszystkie opcje ale temu już mniej czasu poświęciłem :P Jak uda mi się zrobić ładny dźwięk to dam znać :) Chyba ,że już ktoś mnie wyprzedził w tej sprawie ale o tym nie napisał :P
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
10-01-2010, 17:00 53
Post: #7
RE: Problem z NesCube
Przez dzwięk wolniej romy chodzą, a jeśli chcesz mieć ekranik dopasowany idealnie, to daj zooma na 0% i disproporcions (czy jakoś tak). A w engine skip frames daj na 1 (mi tak najlepiej chodzi) i resztę disabled. Pokombinuj, ja po 15 min miałem idealną prędkość (z kompem sprawdzałem)
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
13-01-2010, 15:16 58
Post: #8
RE: Problem z NesCube
kombinowałem i nic :( więc to pewnie wina mojego mobilniaka albo tego romu który działa jako jedyny, reszta próbowanych ma tylko czarny ekran na początku i nic :(
no ale dzięki wam za starania :brawo:

Istnieje gatunek antylop, potrafiących skakać wyżej niż przeciętny dom. Wynika to z faktu ich mocnych mięśni nóg oraz tego, że przeciętne domy nie potrafią skakać.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
14-01-2010, 16:33 09
Post: #9
RE: Problem z NesCube
Zobacz temat na stronie. Albo w zakładce Engine wszystko wyłącz i dawaj na 0. Jak za wolno, to Skip frames stopniowo zwiększaj.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Batman - problem z intro Anyari 1 81 07-10-2016 09:11 36
Ostatni post: Anyari
  Problem z uruchomienie pada w nestopii Jarek 38 1 372 09-02-2016 19:59 23
Ostatni post: RobciomixxNFS
Bug Problem z "headered ROM" Virtual Reality 1 420 07-12-2015 19:53 56
Ostatni post: Evil

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości