Odpowiedz 
Problem z Funstation 3
14-09-2010, 18:37 32
Post: #1
Problem z Funstation 3
Zakupiłem kilka dni temu konsole funstation 3 ,podłączylem i wszystko śmigało jak nalezy.Na nastepny dzien probuje odpalic i nie dziala(a niczego nie odłączalem) Włączam na moim telewizorze kanał AV no i pisze "no signal".Nie mam pojecia co jest grane bo wszystko mam podlaczone.Z gory dzieki za pomoc.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
14-09-2010, 23:42 34
Post: #2
RE: Problem z Funstation 3
najczęściej w takich przypadkach pada zasilacz, szczególnie w tanich podróbkach.:)
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
15-09-2010, 12:46 33
Post: #3
RE: Problem z Funstation 3
Tak jak napisał kolega wyżej, najpewniej jest to wina zasilacza, który to jest fatalnej jakości. Jednak zdarza się również że uszkodzeniu ulegnie wewnętrzny blok zasilania, wtedy naprawa jest trochę bardziej skomplikowana a w skrajnych przypadkach niemożliwa. Niezależnie od tego jakie to jest uszkodzenie to z reguły koszty naprawy przewyższają wartość samego sprzętu.

[Obrazek: console.jpg]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
10-05-2011, 11:29 04
Post: #4
RE: Problem z Funstation 3
(15-09-2010 12:46 33)AdamStar napisał(a): Zarajestruj się, klikając tutaj, by zobaczyć link.Tak jak napisał kolega wyżej, najpewniej jest to wina zasilacza, który to jest fatalnej jakości. Jednak zdarza się również że uszkodzeniu ulegnie wewnętrzny blok zasilania, wtedy naprawa jest trochę bardziej skomplikowana a w skrajnych przypadkach niemożliwa. Niezależnie od tego jakie to jest uszkodzenie to z reguły koszty naprawy przewyższają wartość samego sprzętu.

Właśnie miałem taki sam problem, pierwsze Funstation mi się zepsuło po 1 dniu, to je odesłałem i żądałem nowego... Następne mi przysłali i niestety wytrzymało tylko tydzień. Krzywo. Trzeba zakupić coś innego...
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
17-06-2011, 22:16 21
Post: #5
RE: Problem z Funstation 3
mi zasilacz padl - ojciec nawalal w galaxian ale mam swoj i dziala, byly sytuacje ze nie bylo nic widac a bylo slychac to rozebralismy konsole i ten metalik od wejscia zoltego kabla stykal sie z metalikiem od czerwonego kabla to je odsunelismy - nie stykaly sie i gralismy dalej
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Batman - problem z intro Anyari 1 88 07-10-2016 09:11 36
Ostatni post: Anyari
  Problem z uruchomienie pada w nestopii Jarek 38 1 380 09-02-2016 19:59 23
Ostatni post: RobciomixxNFS
Bug Problem z "headered ROM" Virtual Reality 1 428 07-12-2015 19:53 56
Ostatni post: Evil

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości