Odpowiedz 
Pistolet na PC?
04-09-2011, 16:38 09
Post: #1
Pistolet na PC?
Jak wyżej. Czy jest wogóle taka możliwość znalezienia/kupienia pistoletu , który działałby w emulatorze?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-09-2011, 17:38 42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-09-2011 17:42 09 przez Hshan.)
Post: #2
RE: Pistolet na PC?
Raczej wątpie. Fotokomórka w pistolecie wyłapuje światło w miejscu celu podczas naciśnięcia spustu. LCD akurat tego światła emituje za mało.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-09-2011, 18:44 57
Post: #3
RE: Pistolet na PC?
Ja mam telewizor LCD. Bardzo jasny.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-09-2011, 18:57 31
Post: #4
RE: Pistolet na PC?
Pistolet nie działa na ekranie LCD, nawet jeśli jest jasny to i tak to nie to samo co kineskop. Nie wiem czy można kupić pistolet przerobiony pod komputer, znalazłem tylko schemat jak to zrobić samodzielnie Zarejestruj się, klikając tutaj, by zobaczyć link.. Nie wiem czy i jak działa, bo nie znam się na elektronice:P

Tak na marginesie, to nie wiem czy wiesz, ale w nestopii masz możliwość strzelania myszką. To nie to samo, ale można pograć w gry na pistolet.

[img][/img]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-09-2011, 19:57 50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-09-2011 19:57 50 przez Sydael.)
Post: #5
RE: Pistolet na PC?
Wiem o tej opcji.
Ale tak jak mówisz, to nie to samo. Ja mam 2 Pady do PC i gram na ekranie tv. Nic tego nie zastąpi.

Tak poza tym, posiadam sprawny monitor CRT dobrej jakości. Z nim powinno śmignąć, z tego co tam z tych schematów wynika.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-09-2011, 22:39 00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-09-2011 22:40 04 przez Hshan.)
Post: #6
RE: Pistolet na PC?
Mnie jeszcze jedna kwestia zastanawia...
Podczas naciskania spustu ekran TV wygasa i tam gdzie np. kaczka zostaje biały punkt przez co fotodioda go rozpoznaje.

I chodzi mi o to czy emulator ma to w ogóle zaprogramowane?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-09-2011, 23:29 13
Post: #7
RE: Pistolet na PC?
Raczej nie.
Tam jest rozpisana zasada działania:
najpierw podczas strzału ekran staje sie czarny, wtedy czujnik w pistolecie wykrywa,że "nie ma światła"

Jeśli wykryje światło, to pudło. Jeśli nie wykryje, to zostaje wyświetlany biały prostokąt w miejsce kaczki. Wtedy czujnik w pistolecie jeśli wykryje światło,to jest trafienie. Jeśli nie, to nie ma.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-09-2011, 23:38 22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-09-2011 23:39 24 przez Hshan.)
Post: #8
RE: Pistolet na PC?
To wiem ale mi chodzi o to czy emulator też to ma żeby działała spluwa bo domyślnie jest to kursor myszy, więc po co to by było potrzebne.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
05-09-2011, 17:14 43
Post: #9
RE: Pistolet na PC?
Na moje oko działa:P Tzn. ekran robi się czarny przy strzale, a na kaczce pojawia się biały prostokąt.

[img][/img]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Pistolet od Pegazusa do NES? BigZ25 0 447 24-08-2016 20:01 00
Ostatni post: BigZ25
Smile Pistolet do Pegasusa na wtyczkę 15-PIN. pw28 1 1,089 16-06-2014 13:16 11
Ostatni post: pw28
  pegasus pistolet q1a1z1 3 468 20-04-2014 18:50 09
Ostatni post: wanna-amigo

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości