Odpowiedz 
Pistolet Nestopia
24-08-2012, 13:46 08
Post: #1
Pistolet Nestopia
Cześć, mam problem. Chciałem sobie np. pograć w Sławne Kaczki ale tam potrzeba pistoletu, wciskam guziki a, b i nic też myszką klikam na kaczki też nic.

Czy jest jakiś sposób aby można było emulować nasz pistolet ??
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
24-08-2012, 15:00 48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-08-2012 15:04 05 przez zxcv.)
Post: #2
RE: Pistolet Nestopia
A czy jak włączasz Duck Hunt, to nie pokazuje ci się na ekranie taki krzyżyk-celownik?
Ja używam Nestopia v 1.40, nie zmieniałem żadnych ustawień i u mnie działa.
Spróbuj może jeszcze na Fceultra/Fceux, u mnie na FCEUX 2.0.2 również strzelanie działa bez problemów, tyle że tu strzela się po prostu kursorem.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
24-08-2012, 15:11 49
Post: #3
RE: Pistolet Nestopia
musisz zmienić w nestopii w machine -> input -> player 2 na zapper, bo pewnie masz tam pad 2.

Jeśli jesteś użytkownikiem i masz jakiś problem lub pytanie, to najpierw zadaj je NA FORUM, a nie przez pw/gg. Oczywiście możesz zignorować powyższe zdanie, ale nie zdziw się, że ja zignoruję Twoją wiadomość. :>

Cicha woda tak mocno rwała, że wpadł pierwszy z brzegu.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
24-08-2012, 15:44 48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-08-2012 15:49 14 przez Leito.)
Post: #4
RE: Pistolet Nestopia
I jak wtedy ? myszką będę celował ?? czy jak ?

@EDIT:

Zrobiłem tak jak evil tyle że w input wziąłem port 2 i tam dałem Zapper ! działa ! Dzięki
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
24-08-2012, 15:47 30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-08-2012 15:48 15 przez zxcv.)
Post: #5
RE: Pistolet Nestopia
Tak, celuje się myszką. W Nestopi zamiast kursora myszy widać krzyżyk, a w Fceux celuje się kursorem myszy.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
24-08-2012, 16:01 29
Post: #6
RE: Pistolet Nestopia
(24-08-2012 15:44 48)Leito napisał(a): Zarajestruj się, klikając tutaj, by zobaczyć link.I jak wtedy ? myszką będę celował ?? czy jak ?

@EDIT:

Zrobiłem tak jak evil tyle że w input wziąłem port 2 i tam dałem Zapper ! działa ! Dzięki
o to mi chodziło tylko pisałem z pamięci i stąd to "player" zamiast "port" :P

Jeśli jesteś użytkownikiem i masz jakiś problem lub pytanie, to najpierw zadaj je NA FORUM, a nie przez pw/gg. Oczywiście możesz zignorować powyższe zdanie, ale nie zdziw się, że ja zignoruję Twoją wiadomość. :>

Cicha woda tak mocno rwała, że wpadł pierwszy z brzegu.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Zrzut Ekranu - Nestopia Kesh'ur 3 169 19-03-2017 20:29 55
Ostatni post: M'cin
  Nestopia - rozmazanie Glaca 1 402 26-02-2016 21:14 00
Ostatni post: M'cin
  Nestopia 1.40 - Nagrywanie Kicak 6 481 28-01-2014 01:40 22
Ostatni post: smokijas

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości