Odpowiedz 
Niedziałająca konsola
16-12-2013, 13:15 59
Post: #1
Niedziałająca konsola
[Obrazek: qhd8.jpg]
[Obrazek: y4m8.jpg]
[Obrazek: 83y2.jpg]
[Obrazek: v4je.jpg]
Jeden bolec od zasilacza się rusza, a ten kabelek czarny który idzie do diody jest urwany ale dioda się świeci, czego to wina?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
16-12-2013, 13:19 54
Post: #2
RE: Niedziałająca konsola
A w ogóle konsola C idziała czy nie?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
16-12-2013, 13:23 52
Post: #3
RE: Niedziałająca konsola
Nie działa, ten kabelek to chyba od diody bo przestała świecić.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
16-12-2013, 13:37 19
Post: #4
RE: Niedziałająca konsola
Toś debil i tyle. Gdybyś nie rozkręcał konsoli, mógłbyś zareklamować i próbować odzyskać pieniądze, tak to ci sprzedawca może kazać się wypchać. To konsola najgorszego sortu, nikt nie będzie bawił się w zgadywanie co w niej nie działa, skoro nie znasz się na elektronice i nie masz pewnie sprzętu to i tak nie naprawisz. Mówiliśmy, żebyś oszczędził na lepszy sprzęt, ale wolałeś olewać rady i robić swoje tylko po to, żeby zaraz przyjść z innym płaczem... Skoro nie chcesz słuchać to nie pytaj następnym razem oki? A konsole wywal, bo ewentualne naprawy to więcej zachodu niż ten sprzęt jest warty, winna na pewno nie jest dioda :P Ja obstawiam zasilacz, blok zasilania albo chip z procesorem i grafiką, bo tam tak na prawdę nie ma więcej elementów, które mogą się zepsuć :P
Aha i wrzucaj pomniejszone zdjęcia, bo inaczej osoby z mobilnym netem wykonają na Tobie rytualny mord za bezczeszczenie Świętego Transferu...
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
16-12-2013, 14:38 11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-12-2013 14:51 48 przez Evil. Powód: Drobne poprawki)
Post: #5
RE: Niedziałająca konsola
Ja bym spróbował póki co z innym zasilaczem, ale jeśli nie masz w domu, to nie kupuj drugiego, tylko sprawdź ten miernikiem - po co Ci drugi w razie gdyby ten był dobry. Faktycznie rozkręcanie było niemądre, ale z drugiej strony - jeśli to już stara konsola - nikt nie udowodni, że ją rozkręcał. :P Złożyć i już. Swoją drogą świetna konstrukcja. :D Dziwne, że się opłacało do tego wytapiać obudowę, powinni to łapać na wkręty do kawałka płyty pilśniowej albo deski. :D

Jeśli jesteś użytkownikiem i masz jakiś problem lub pytanie, to najpierw zadaj je NA FORUM, a nie przez pw/gg. Oczywiście możesz zignorować powyższe zdanie, ale nie zdziw się, że ja zignoruję Twoją wiadomość. :>

Cicha woda tak mocno rwała, że wpadł pierwszy z brzegu.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
16-12-2013, 19:57 57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-12-2013 20:01 29 przez PlumeQ. Powód: Drobne poprawki)
Post: #6
RE: Niedziałająca konsola
Już wszystko działa. Wina była moja, nie zauważyłem jednego kabla w zestawie :puknijsię:, ale nadal jest jeden problem, a mianowicie pady podłączone do drugiego slota nie działają, aczkolwiek pistolet podłączony pod drugi slot działa. Nie wiem czy tak w każdym pegasusie ale do niego nie idzie podłączyć pistoleta do pierwszego slotu a do drugiego wchodzi normalnie. Nic się nie blokuje po wkładaniu padów mimo tego pad podłączony do drugiego slotu nie działa. Co wy na to?
Aha i konsola już musiała być kiedyś rozkręcana, plomba była zwinięta w rulonik i przyklejona ledwo co obok jednej z śrubek.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
16-12-2013, 20:33 59
Post: #7
RE: Niedziałająca konsola
Sprawdź inny pad.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
16-12-2013, 20:39 57
Post: #8
RE: Niedziałająca konsola
Masz w Pegasusie takie rodzaje kabli:
-Przewód od zasilacza;
-Kabel RF (Antenowy);
-Kable Chinch (2 złącza);
Pierwszy zakładam, że podłączyłeś, 2 i 3 są zamienne (tzn wystarczy jeden z nich), jeśli miałeś podłączone kabelki1 i 3 albo 1 i 2 wystarcza, nie wiem, czego mogło Ci brakować.
A i nie wiem czy zauważyłeś, na innych stronach też zaczynają z Ciebie żartować, zabierasz się za rozkręcanie konsoli, a nie potrafisz kabli do telewizora podłączyć. Nie byłoby to złe, gdybyś przed zabawą w złotą rączkę napisał, jak podłączasz konsolę i jak wyglądają objawy niedziałania, a jeśli wygóglanie nazw i sposobu użytkowania 2 popularnych typów kabli Cię przerasta, wrzucić focię podłączonej konsoli. Ogarnij się, bo nikt ci nie pomoże, jeśli nie potrafisz opisać problemu...
Pistolety w takich klonach były dedykowane do portu 2, skoro nie wchodzi do pierwszego, to ktoś pomyślał i zrobił blokadę. Ponownie - porównaj wizualnie oba porty, może zrób dokładne zdjęcia, bez tego nikt ci nie powie co jest nie tak. Jasnowidzów na forach niet.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
16-12-2013, 20:41 23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-12-2013 20:49 41 przez PlumeQ.)
Post: #9
RE: Niedziałająca konsola
Mam 4 pady 15 pinowe, 1 z konsolą dostałem a 3 mam swoje, Sprawdzałem wszystkie i działają, ale żaden nie działa na slocie 2. Podczas grania w duck hunt uciekałem koledze kaczką, natomiast gdy spróbowaliśmy grać coś w dwóch to drugą postacią nie dało się ruszać. Sloty wyglądają tak samo, ale jeśli nalegasz wrzucę zdjęcia później.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
16-12-2013, 21:31 20
Post: #10
RE: Niedziałająca konsola
jeśli wyglądają tak samo, to z jakiego powodu "nie idzie podłączyć pistoletu" do pierwszego?

Jeśli jesteś użytkownikiem i masz jakiś problem lub pytanie, to najpierw zadaj je NA FORUM, a nie przez pw/gg. Oczywiście możesz zignorować powyższe zdanie, ale nie zdziw się, że ja zignoruję Twoją wiadomość. :>

Cicha woda tak mocno rwała, że wpadł pierwszy z brzegu.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Konsola Pegasus - duże opóźnienie danielx1996 3 513 11-10-2015 22:07 25
Ostatni post: danielx1996
  Konsola Pegasus z wgranymi grami (kardridże?) Mateusz90007@wp.pl 4 658 30-06-2015 18:07 55
Ostatni post: M'cin
  Konsola NES a eurozłącze jarchkim 4 333 29-06-2013 19:06 09
Ostatni post: Evil

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości