Odpowiedz 
Nestopia a joystick
26-08-2011, 23:11 35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-08-2011 23:11 35 przez Wiedźma.)
Post: #1
Nestopia a joystick
Otóż nie działa mi joystki choć program go widzi . Gra działa na klawiaturze, jednak nie mnie to, nie cierpię grać na klawiaturze. Grzebałam w opcjach ale po mojemu wszystko jest ok. dodam iż po "mojemu" bo jestem kompletnie zielona w tym temacie

Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak to ustawić ?

Edit: z joystikiem doszłam do łabu jako tako, ale działa :P

Ale coś mi się gra wiesza ?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
27-08-2011, 00:26 19
Post: #2
RE: Nestopia a joystick
Może rom uszkodzony? Ściągałaś go z naszej strony? Jeśli nie to spróbuj, powinien podziałać

Istnieje gatunek antylop, potrafiących skakać wyżej niż przeciętny dom. Wynika to z faktu ich mocnych mięśni nóg oraz tego, że przeciętne domy nie potrafią skakać.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
27-08-2011, 00:57 44
Post: #3
RE: Nestopia a joystick
Jest zazwyczaj wiele romów uszkodzonych już fabrycznie.
Zauważyłem to we wielu przypadkach. Np. Mickey Mouse in Nuberland/Literrland, coś się kompletnie wali z grafiką na cardzie miałem to samo. Po kilkakrotnym resecie hardu wszystko jest jakby w normie.
Kolejnym przykładem jest także Battletoads and Double Dragon, naprawdę BARDZO się naszukałem poprawnego romu, przy większości gra się zawieszała w połowie czwartego levelu.

Proponuję zmienić system plików NTSC na PAL czy tam na odwrót. :)
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
27-08-2011, 08:54 27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-08-2011 08:54 27 przez Evil.)
Post: #4
RE: Nestopia a joystick
Akurat na naszej stronie gry przed dodaniem były sprawdzone przeze mnie, najpierw na nestopii, a jak coś było nie tak, to na innych emulatorach zamieszczonych w naszym serwisie. :P jak ustawić sterowanie jest opisane w FAQ, robi się to w zasadzie tak samo jak dla klawiatury, tylko zamiast klawiszy wciska się guziki na padzie :P

Jeśli jesteś użytkownikiem i masz jakiś problem lub pytanie, to najpierw zadaj je NA FORUM, a nie przez pw/gg. Oczywiście możesz zignorować powyższe zdanie, ale nie zdziw się, że ja zignoruję Twoją wiadomość. :>

Cicha woda tak mocno rwała, że wpadł pierwszy z brzegu.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z gasnącym ekranem w Emulatorach Nestopia i FCE Ultra. patrykf2 10 139 13-10-2018 23:35 44
Ostatni post: patrykf2
  Nestopia problem Lemoneq 5 354 19-07-2018 18:47 16
Ostatni post: magdakowalska48@gmail.com
  Nestopia vs Arkanoid Majster 3 562 17-12-2017 22:56 32
Ostatni post: M'cin

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości