Odpowiedz 
Jak podpiąć Pegasusa do laptopa?
06-10-2014, 18:57 12
Post: #1
Jak podpiąć Pegasusa do laptopa?
Posiadam laptopa acer Extensa 5220. W jaki sposób i za pomocą czego mogę podpiąć Pegasusa lub inne konsole na AV do niego?

Wymienię bazarówki za bazarówki!

Więcej informacji tutaj:
Zarejestruj się, klikając tutaj, by zobaczyć link.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
06-10-2014, 19:13 48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-10-2014 21:12 09 przez M'cin.)
Post: #2
RE: Jak podpiąć Pegasusa do laptopa?
Tunera tv. Zarejestruj się, klikając tutaj, by zobaczyć link.
Zanim polecisz do sklepu i kupisz, poczytaj o różnicach pomiędzy tunerami programowymi i sprzętowymi, podłączaniu, rozdzielczościach natywnych itp. Inaczej będziesz miał albo bardzo niekomfortowy gameplay, albo wydasz za dużo.
Imo jak masz miejsce w domu taniej i lepiej kupić używany telewizorek CRT, zarówno cenowo, jak i jakościowo.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
06-10-2014, 19:36 36
Post: #3
RE: Jak podpiąć Pegasusa do laptopa?
Kompletnie nie wiem jak szukać i jak do tego podpiąć kable AV, a ten link, który podałeś wymaga logowania na Twoje konto.

Wymienię bazarówki za bazarówki!

Więcej informacji tutaj:
Zarejestruj się, klikając tutaj, by zobaczyć link.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
06-10-2014, 21:12 13
Post: #4
RE: Jak podpiąć Pegasusa do laptopa?
Sorki, nie ten link podałem. Edytuje post powyżej.
Więcej Ci nie pomogę, bo sam nie mam/nie kupiłem/nie zamierzam, ewentualnie poszukaj na forachgrowych jakich kart używają do ściągania gameplayów z konsol.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
07-10-2014, 08:21 15
Post: #5
RE: Jak podpiąć Pegasusa do laptopa?
Zarejestruj się, klikając tutaj, by zobaczyć link.

A takie coś by się nadawało?

Wymienię bazarówki za bazarówki!

Więcej informacji tutaj:
Zarejestruj się, klikając tutaj, by zobaczyć link.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
07-10-2014, 12:36 13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-10-2014 12:45 04 przez dudek.)
Post: #6
RE: Jak podpiąć Pegasusa do laptopa?
Używam tego urządzenia do połączenia odtwarzacza VHS z laptopem, zgrywam stare kasety na dysk. :P Programu, którego używam to AVS Video Recorder.
Też wpadłem na pomysł podłączenia pegazłoma przez tego easycapa do laptopa. Odpalam AVS coś tam, wybieram dostępne wyjście, uruchamiam konsole... no i niby działa, gdyby nie to, że reakcja na jakąkolwiek czynność czy to wciśnięcie przycisków na padzie czy reset dzieje się z 2 sekundowym opóźnieniem na ekranie komputera.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
07-10-2014, 19:34 36
Post: #7
RE: Jak podpiąć Pegasusa do laptopa?
A nie ma jakiegoś sposobu, żeby zredukować to opóźnienie? Jakiś inny program, czy coś?

Wymienię bazarówki za bazarówki!

Więcej informacji tutaj:
Zarejestruj się, klikając tutaj, by zobaczyć link.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
07-10-2014, 21:52 16
Post: #8
RE: Jak podpiąć Pegasusa do laptopa?
Tuner TV sprzętowy. Cena po wielokroć wyższa.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
10-10-2014, 18:42 54
Post: #9
RE: Jak podpiąć Pegasusa do laptopa?
Kupiłem ten grabber na próbę. Do jakich portów mam podłączyć kable AV? Mam wejścia Audio(L), Audio ®, CVBS i S-Video, do którego kable AV nie pasują. Coś mi tam ten obraz łapie, ale jest jakiś rozmazany albo skacze

Wymienię bazarówki za bazarówki!

Więcej informacji tutaj:
Zarejestruj się, klikając tutaj, by zobaczyć link.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
12-10-2014, 16:46 59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-10-2014 16:47 56 przez kocipopek.)
Post: #10
RE: Jak podpiąć Pegasusa do laptopa?
Dobra, już do wszystkiego doszedłem. Po prostu miałem uszkodzone kable AV. Żeby zredukować opóźnienie należy zmienić oprogramowanie. Ja używam Ulead VideoStudio Wizard. Jedyna, choć dość znacząca wada tegoż programu jest taka, że trzeba trochę się nagrzebać w ustawieniach, żeby mieć pełny ekran na podglądzie. Dzięki wszystkim za pomoc. Temat do zamknięcia. :)

Wymienię bazarówki za bazarówki!

Więcej informacji tutaj:
Zarejestruj się, klikając tutaj, by zobaczyć link.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Jaki dobry emulator pegasusa na Linuksa? Pegazłom 5 650 09-07-2015 21:51 09
Ostatni post: Berion
  Czy podłącze pegasusa pod ten telewizor ? WiMeX 8 3,696 11-04-2014 18:08 56
Ostatni post: Evil
Sad Emulacja pistoletu pegasusa Krzysztof 2 476 09-03-2013 17:09 53
Ostatni post: M'cin

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości