Odpowiedz 
Jak nagrać filmik w Nestopii?
03-10-2010, 14:37 32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-10-2010 16:54 40 przez Evil.)
Post: #1
Jak nagrać filmik w Nestopii?
Czy w nestopi można nakręcać filmiki? Jeśli tak, to gdzie?

[Evil] żeby było czytelnie, jeden problem - jeden wątek :) łatwiej będzie kiedyś komuś znaleźć.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
03-10-2010, 16:45 21
Post: #2
RE: Problem z Nestopią.
1. Otwieramy jakąś grę.
2. File
3. Movie Player
4. File
5. Browse
6. Tutaj zapisujemy nasz Movie File gdzie chcemy...

1. File
2. Movie Player
3. Jeśli chcemy zacząć nagrywanie wybieramy opcję Record
4. Trwa nagrywanie. Całe szczęście, że to 8 bitowa gra, bo w przypadku lepszych gierek wiemy, że się zacina, więc śmiało możemy nagrywać całą naszą grę (tylko w przypadku odpalenia danego romu !).
5. Jeśli chcemy przerwać nagrywanie wybieramy opcję Stop (proste i logiczne ;) )
6. Mamy filmik w postaci wcześniej ustawionego formatu .nsv ( .nsv otwiera np Nestopia), ale nie jest to to co chcieliśmy więc...
7. Wybieramy File -> Movie Player -> Export to AVI...
8. Zapisujemy
9. Teraz mamy okno "Chose Video Codec". W tym momencie trzeba wybrać jakość, liczbę klatek na sekundę naszego filmiku. Ponieważ z doświadczenia próbki wszyskich opcji wiem, że najlepszym kompresorem będzie opcja "Pełne klatki (nieskopresowane)"
10. Czekamy aż Nestopia przetworzy nasze .nsv na .avi...
11. Finished! Mamy filmik. Niestety nasz filmik będzie choryzontalnie ucięty, ale to z powodu naszego Emulatora, ponieważ on widzi filmik w ten właśnie sposób, a my np. mamy rozciągnięte ;)


Są oczywiście programy do rozciągnięcia naszego filmiku pegasusowego, ale o tym kiedy indziej :P
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
05-10-2010, 17:09 51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-10-2010 18:39 42 przez marc_97.)
Post: #3
RE: Jak nagrać filmik w Nestopii?
Zrobiłem tak jak napisałeś ale wyświetla mi się komunikat, coś tam pisze, naciskam "OK" i mi się zacina Nestopia. Filmik jest ale nie chcę mi się odtworzyć. Wiesz co trzeba zrobić?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
06-10-2010, 17:28 49
Post: #4
RE: Jak nagrać filmik w Nestopii?
No, kiedy się zacina Nestopia to konwertuje filmik. A nie rozumiem jak Ci się nie może włączyć ? Jak otwerasz w All Playerze to nic dziwnego, bo ten program nie ma dobrych kodeków do takich NESowych filmików. Spróbuj BESTPlayer, VLC Video, Winamp :D
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
09-10-2010, 17:30 57
Post: #5
RE: Jak nagrać filmik w Nestopii?
Udało mi się nagrać filmik, ale większość mi ucieło. Czy znasz jakieś inne emulatory w których można nagrać filmik, ale, żeby tak nie ucinało?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
09-10-2010, 19:06 25
Post: #6
RE: Jak nagrać filmik w Nestopii?
NNNesterJ, tam nagrany filmik można przekonwertować na avi.

[img][/img]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
30-09-2011, 21:23 43
Post: #7
RE: Jak nagrać filmik w Nestopii?
Dobra, mam nagrany filmik w avi :P Teraz mam pytanie jakim programem mogę go skompresować, bo toż to takie duże wyszło. Ściągnęłam sobie VirtualDub ale jakoś mi to nie idzie :P
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
30-09-2011, 21:31 56
Post: #8
RE: Jak nagrać filmik w Nestopii?
Ja używam Sony Vegas 10, ale to dużo bawienia się z cd-keyem itd. Domyślnie w każdym Windowsie jest zainstalowany Windows Movie Maker. Wyszukaj w Google jakieś poradniki jak wyrenderować film w tym programie i gitarka. Program nie ma jakiegoś szeroko bogatego panelu do bajerowania efektami, ale rozumiem, że chodzi tylko o 'stworzenie' filmu :P
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
30-09-2011, 21:36 22
Post: #9
RE: Jak nagrać filmik w Nestopii?
Chodzi mi tylko o kompresję tego co mam :P bez dodawania różnych rzeczy i tworzenia filmu :P
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
30-09-2011, 21:49 38
Post: #10
RE: Jak nagrać filmik w Nestopii?
No to zobacz czy nie masz na dysku tego Windows Movie Maker. Zaraz obczaję jak było z tym VirtualDub i postaram się wyjaśnić.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z uruchomienie pada w nestopii Jarek 38 1 517 09-02-2016 20:59 23
Ostatni post: RobciomixxNFS
  Problem z Netplay'em w Nestopii 1.40 Kicak 13 556 27-12-2013 15:54 13
Ostatni post: Kicak
  "Uszkodzony Plik" przy nagrywaniu filmów w nestopii olimpijczyk00 2 312 30-05-2013 13:06 23
Ostatni post: olimpijczyk00

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości