Odpowiedz 
Emulator z 3 klawiszem
24-03-2011, 21:14 00
Post: #1
Emulator z 3 klawiszem
Zapewne nie raz musieliście wymienić joystick na inny bo stary był nie zdatny do używania. Na pewno natknęliście się na pady z 3 klawiszem "C" który przydawał się do niektórych gier. I tu mam pytanie. Czy jest jakiś emulator który może obsłużyć ten dodatkowy klawisz? W Większości emulatorów jest tylko A i B No i tam czasem auto. Ale mi chodzi o ten konkretny klawisz ponieważ do niektórych gier jest niezbędny :)
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
24-03-2011, 21:20 28
Post: #2
RE: Emulator z 3 klawiszem
a co niby robił ten trzeci klawisz i jak mógł być niezbędny, skoro pady z Famicom i NES go nie miały? :P

Jeśli jesteś użytkownikiem i masz jakiś problem lub pytanie, to najpierw zadaj je NA FORUM, a nie przez pw/gg. Oczywiście możesz zignorować powyższe zdanie, ale nie zdziw się, że ja zignoruję Twoją wiadomość. :>

Cicha woda tak mocno rwała, że wpadł pierwszy z brzegu.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
24-03-2011, 22:26 03
Post: #3
RE: Emulator z 3 klawiszem
Myślę, że wiem.
Tajemniczy klawisz C to połączenie klawiszy A i B. Czyli drogi Fodro, zamiast szukać emulatora po prostu wciśnij jednocześnie klawisze A i B. :)

Istnieje gatunek antylop, potrafiących skakać wyżej niż przeciętny dom. Wynika to z faktu ich mocnych mięśni nóg oraz tego, że przeciętne domy nie potrafią skakać.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
24-03-2011, 22:45 01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-03-2011 22:47 38 przez fodro.)
Post: #4
RE: Emulator z 3 klawiszem
To to ja wiem jak to się robi, ale jest to męczące i utrudnia gre :)
Kurcze muszę coś właśnie z tym wymyśleć :)

A ten trzeci klawisz np robił za hm.. Jakby to powiedzieć. W grze Nekketsu street baal klawisz C robił za skok A za bicie a B za rzut do kosza :)
Wiem że go nie miały, ale przyjemniej na nich sie grało :)
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
24-03-2011, 23:50 59
Post: #5
RE: Emulator z 3 klawiszem
Za pomocą programów emulujących przyciski klawiatury możesz sprawić, że dany klawisz będzie działał, jakbyś nacisnął dwa inne. Xpadder jest płatny, ale Glovepie już nie umiałbym to zrobić ;) Jakbyś się zainteresował, to pisz.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
25-03-2011, 12:26 58
Post: #6
RE: Emulator z 3 klawiszem
Hm jasne że byłbym zainteresowany :) Zwłaszcza że nekketsu gry są moimi ulubionymi :) Tylko powiedz mi jak mam pomóc :)
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
25-03-2011, 23:55 40
Post: #7
RE: Emulator z 3 klawiszem
Ściągnij na dysk program glovepie. Jak sam nie dasz rad tego zrobić albo Ci się nie chce to napisz, pod jakimi przyciskami masz A, B Turbo A i Turbo B a ja wklepię na forum skrypt, który sprawi, że zadziała jak należy :)
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Jaki dobry emulator pegasusa na Linuksa? Pegazłom 5 626 09-07-2015 21:51 09
Ostatni post: Berion
  emulator na androida (nesoid) bartoszek142 5 316 01-03-2015 12:17 15
Ostatni post: Pegazłom
  Emulator 1280x1024 forumpegasus 3 508 29-11-2014 22:52 37
Ostatni post: M'cin

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości