Odpowiedz 
Czy podłącze pegasusa pod ten telewizor ?
11-04-2014, 15:47 55
Post: #1
Czy podłącze pegasusa pod ten telewizor ?
Witam,
Mam pytanko.. Czy podłącze pegasusa kablem HDMI -- 3xRCA ? Coś takiego : Zarajestruj się, klikając tutaj, by zobaczyć link. . Bo nie mam bezpośrednio wejścia w swoim telewizorze, a nie wiem czy przez to HDMI odpali :) Ktoś testował w ten sposób podłączać ? Pozdrawiam i czekam na odp.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
11-04-2014, 16:00 06
Post: #2
RE: Czy podłącze pegasusa pod ten telewizor ?
A nie masz też gniazda Euro? Generalnie podłączyć się powinno udać, ale obraz może być fatalnej jakości, w końcu z Pegasusa wychodzi mało pikseli i zostaną rozciągnięte na cały ekran. :P Może lepiej zainwestować w mały, stary telewizor. Czasem można za piwo wyrwać, albo i za darmo.

Jeśli jesteś użytkownikiem i masz jakiś problem lub pytanie, to najpierw zadaj je NA FORUM, a nie przez pw/gg. Oczywiście możesz zignorować powyższe zdanie, ale nie zdziw się, że ja zignoruję Twoją wiadomość. :>

Cicha woda tak mocno rwała, że wpadł pierwszy z brzegu.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
11-04-2014, 16:05 48
Post: #3
RE: Czy podłącze pegasusa pod ten telewizor ?
(11-04-2014 16:00 06)Evil napisał(a): Zarajestruj się, klikając tutaj, by zobaczyć link.A nie masz też gniazda Euro? Generalnie podłączyć się powinno udać, ale obraz może być fatalnej jakości, w końcu z Pegasusa wychodzi mało pikseli i zostaną rozciągnięte na cały ekran. :P Może lepiej zainwestować w mały, stary telewizor. Czasem można za piwo wyrwać, albo i za darmo.

Mam stary telewizorek, SONY ;) Ale leży i jest taki ciężki,że w 2 osoby trzeba by nieść.. A jednak lepiej by było nie znosić go i nie zaśmiecać pokoju :P
A pod monitor od komputera chyba nie dałoby rady odpalić tego ? Kablem DVI - RCA lub VGA - RCA ? :)
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
11-04-2014, 16:22 21
Post: #4
RE: Czy podłącze pegasusa pod ten telewizor ?
Nie, musiałbyś zastosować tzw. VGA Box a to dość drogie zabawki i moim zdaniem cała sprawa nie warta zachodu - obraz i tak nie będzie miał jakości takiej, jak na telewizorze. :P Tańsza opcja, to tuner telewizyjny i podłączanie przez komputer do monitora.

Jeśli jesteś użytkownikiem i masz jakiś problem lub pytanie, to najpierw zadaj je NA FORUM, a nie przez pw/gg. Oczywiście możesz zignorować powyższe zdanie, ale nie zdziw się, że ja zignoruję Twoją wiadomość. :>

Cicha woda tak mocno rwała, że wpadł pierwszy z brzegu.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
11-04-2014, 17:29 44
Post: #5
RE: Czy podłącze pegasusa pod ten telewizor ?
(11-04-2014 16:22 21)Evil napisał(a): Zarajestruj się, klikając tutaj, by zobaczyć link.Nie, musiałbyś zastosować tzw. VGA Box a to dość drogie zabawki i moim zdaniem cała sprawa nie warta zachodu - obraz i tak nie będzie miał jakości takiej, jak na telewizorze. :P Tańsza opcja, to tuner telewizyjny i podłączanie przez komputer do monitora.

A jak to wtedy wygląda ? Bo mam OPTICUM HD 9600, który ma takowe wejścia :) Tylko nie wiem jak to musiałbym zrobić, żeby mi to odpaliło :P Bo po podłączeniu normalnie to raczej TV by się uruchamiało :)
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
11-04-2014, 17:42 13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-04-2014 17:45 34 przez Evil. Powód: Drobne poprawki)
Post: #6
RE: Czy podłącze pegasusa pod ten telewizor ?
Trudno mi powiedzieć jak to będzie wyglądać akurat na tym modelu, bo nie wiem co to, generalnie jeśli masz do czego podłączyć konsolę w tym tunerze (najlepiej przez a/v), to podłącz i powinno działać. Jeśli telewizję możesz oglądać na monitorze, to i konsolę da się podłączyć. Ale cudownego obrazu się nie spodziewaj :P

Jeśli jesteś użytkownikiem i masz jakiś problem lub pytanie, to najpierw zadaj je NA FORUM, a nie przez pw/gg. Oczywiście możesz zignorować powyższe zdanie, ale nie zdziw się, że ja zignoruję Twoją wiadomość. :>

Cicha woda tak mocno rwała, że wpadł pierwszy z brzegu.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
11-04-2014, 17:42 45
Post: #7
RE: Czy podłącze pegasusa pod ten telewizor ?
A jesteś pewny, że nie masz euro złącza? Szczerze mówiąc nie spotkałem telewizora, poza tymi z lat 70' i początku 80' który by go niemiał:P A tak jest najprościej.

[img][/img]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
11-04-2014, 18:06 02
Post: #8
RE: Czy podłącze pegasusa pod ten telewizor ?
A jak przez euro złącze podłączyć pegasusa ?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
11-04-2014, 18:08 56
Post: #9
RE: Czy podłącze pegasusa pod ten telewizor ?
Kupujesz przejściówkę cincz - euro (jakieś trzy złote w każdym sklepie z elektroniką i niektórych komputerowych) :P

Jeśli jesteś użytkownikiem i masz jakiś problem lub pytanie, to najpierw zadaj je NA FORUM, a nie przez pw/gg. Oczywiście możesz zignorować powyższe zdanie, ale nie zdziw się, że ja zignoruję Twoją wiadomość. :>

Cicha woda tak mocno rwała, że wpadł pierwszy z brzegu.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Jaki dobry emulator pegasusa na Linuksa? Pegazłom 5 628 09-07-2015 21:51 09
Ostatni post: Berion
  Jak podpiąć Pegasusa do laptopa? kocipopek 11 1,746 13-10-2014 13:16 28
Ostatni post: kocipopek
Sad Emulacja pistoletu pegasusa Krzysztof 2 469 09-03-2013 17:09 53
Ostatni post: M'cin

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości