Odpowiedz 
Czy jest sposób na pad do Pegasus'a? :)
20-07-2010, 09:19 17
Post: #1
Star Czy jest sposób na pad do Pegasus'a? :)
Witam serdecznie drodzy NESfani. :) Otóż mam taki techniczne zapytanie. Czy jest możliwość przerobienia zwykłego pada USB, aby podłączyć go do konsoli Pegasus? :) Może wystarczy kable przelutować? Może ktoś ma jakiś schemat? :) Będę wdzięczny za wszystkie odpowiedzi. :)
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
20-07-2010, 10:54 50
Post: #2
RE: Czy jest sposób na pad do Pegasus'a? :)
na sto procent nie wystarczy tylko przelutować kabli, a na 95% nie da się tego w ogóle zrobić, żeby działało :P

Jeśli jesteś użytkownikiem i masz jakiś problem lub pytanie, to najpierw zadaj je NA FORUM, a nie przez pw/gg. Oczywiście możesz zignorować powyższe zdanie, ale nie zdziw się, że ja zignoruję Twoją wiadomość. :>

Cicha woda tak mocno rwała, że wpadł pierwszy z brzegu.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
20-07-2010, 12:09 43
Post: #3
RE: Czy jest sposób na pad do Pegasus'a? :)
Tak, jest to niewykonalne, chyba że wsadziłbyś płytkę z pada nesowego razem z kablem i wejściem w obudowe innego Pada, ale z tym także mógłby być problem :D

Zarajestruj się, klikając tutaj, by zobaczyć link.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
25-08-2010, 18:50 05
Post: #4
RE: Czy jest sposób na pad do Pegasus'a? :)
Da się to zrobić i nie jest to szczególnie problematyczne. Wystarczy przerobić elektronikę takiego pada i zmienić wtyczkę na pasującą do Twojej konsoli.

[Obrazek: console.jpg]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
26-08-2010, 11:00 17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-08-2010 11:02 20 przez Evil.)
Post: #5
RE: Czy jest sposób na pad do Pegasus'a? :)
nie da rady tego zrobić, to nie mów że nie jest problematyczne :P no chyba, żeby znaleźć pada z podobną płytką i ułożeniem przycisków i przełożyć ją do pada od Pegasusa, ale trudno to nazwać przeróbką. Bezpośrednio z pada od Pegasusa nie zrobisz pada do PC i odwrotnie, żeby działał.

Jeśli jesteś użytkownikiem i masz jakiś problem lub pytanie, to najpierw zadaj je NA FORUM, a nie przez pw/gg. Oczywiście możesz zignorować powyższe zdanie, ale nie zdziw się, że ja zignoruję Twoją wiadomość. :>

Cicha woda tak mocno rwała, że wpadł pierwszy z brzegu.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
26-08-2010, 11:02 45
Post: #6
RE: Czy jest sposób na pad do Pegasus'a? :)
(26-08-2010 11:00 17)Evil napisał(a): Zarajestruj się, klikając tutaj, by zobaczyć link.Bezpośrednio z pada od Pegasusa nie zrobisz pada do PC, żeby działał.

Tylko, że kolega chce odwrotnie... Polecam przejść się na pobliskie targowisko i zakupić oryginalnego pegaz-pada.

Zarajestruj się, klikając tutaj, by zobaczyć link.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
26-08-2010, 11:12 22
Post: #7
RE: Czy jest sposób na pad do Pegasus'a? :)
Akurat nie ma specjalnie znaczenia w którą stronę. Zresztą wyedytowałem zanim napisałeś :P

Jeśli jesteś użytkownikiem i masz jakiś problem lub pytanie, to najpierw zadaj je NA FORUM, a nie przez pw/gg. Oczywiście możesz zignorować powyższe zdanie, ale nie zdziw się, że ja zignoruję Twoją wiadomość. :>

Cicha woda tak mocno rwała, że wpadł pierwszy z brzegu.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
26-08-2010, 17:48 16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-08-2010 17:48 51 przez AdamStar.)
Post: #8
RE: Czy jest sposób na pad do Pegasus'a? :)
(26-08-2010 11:00 17)Evil napisał(a): Zarajestruj się, klikając tutaj, by zobaczyć link.nie da rady tego zrobić, to nie mów że nie jest problematyczne :P
Owszem, nie da rady jak się nie wie jak to zrobić ;P

Wystarczy jedynie zakupić 8-bitowy rejestr przesuwający (koszt około 1,5zł) i podłączyć go pod styki pada. Oprócz tego układu potrzeba jeszcze 10 małych rezystorów. Tam nie ma żadnej wielkiej filozofii, trzeba tylko w to włożyć jakieś 3-4 godzinki pracy.

[Obrazek: console.jpg]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
26-08-2010, 19:53 14
Post: #9
RE: Czy jest sposób na pad do Pegasus'a? :)
spróbuj to zrobić i zobaczysz, że nie zadziała a to będą najbardziej zmarnowane 4 godziny w Twoim życiu :P

Jeśli jesteś użytkownikiem i masz jakiś problem lub pytanie, to najpierw zadaj je NA FORUM, a nie przez pw/gg. Oczywiście możesz zignorować powyższe zdanie, ale nie zdziw się, że ja zignoruję Twoją wiadomość. :>

Cicha woda tak mocno rwała, że wpadł pierwszy z brzegu.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
26-08-2010, 23:35 42
Post: #10
RE: Czy jest sposób na pad do Pegasus'a? :)
Nie wiem skąd taki pesymizm u Ciebie :P

Robiłem rzeczy dużo bardziej skomplikowane niż prosty pad na jednym układzie scalonym. Mogę Cie zapewnić że nie zmarnowałbym czasu. Z resztą wcześniej czy później opublikuje artykuł jak to zrobić krok po kroku ze zdjęciami. Patrząc na fotki będzie jeszcze prościej wykonać taką modyfikację.

[Obrazek: console.jpg]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Pegasus HDMI HD Claus Barbie 4 507 11-10-2016 14:19 30
Ostatni post: Anyari
  Konsola Pegasus - duże opóźnienie danielx1996 3 461 11-10-2015 22:07 25
Ostatni post: danielx1996
  Problem z Pegasus Dendy haker120 8 599 21-09-2015 15:13 37
Ostatni post: haker120

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości