Odpowiedz 
Big Nose Freaks Out / Nestopia
20-05-2011, 20:42 41
Post: #1
Big Nose Freaks Out / Nestopia
A więc zachciało mi sie pograć w Big Nose'a ale napotkałam mały problemik i zupełnie sie juz pogubiłam.

Próbowałam go odpalić na rocknes i dwóch innych emulatorach ale wszędzie to samo - po odtworzeniu 'czołówki' zamiast gry właściwej pojawial się tylko czarny ekran.
Ok, ściagnęłam jeszcze Nestopie, tu mniej więcej poszło. Ale pojawia sie kolejny problem - czy w tym emulatorze da sie ustawić pad zamiast klawiatury? Jakos nie mogę tego ogarnąć mimo że pogrzebałam w opcjach i wejściach :(
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
20-05-2011, 21:01 42
Post: #2
RE: Big Nose Freaks Out / Nestopia
da się ustawić pada, dokładnie w taki sam sposób jak się przypisuje poszczególne klawisze z klawiatury :P tam po prawej stronie masz takie małe okienko "joysticks" (w options -> input), no a dalej to już normalnie przypisujesz poszczególne przyciski.

Jeśli jesteś użytkownikiem i masz jakiś problem lub pytanie, to najpierw zadaj je NA FORUM, a nie przez pw/gg. Oczywiście możesz zignorować powyższe zdanie, ale nie zdziw się, że ja zignoruję Twoją wiadomość. :>

Cicha woda tak mocno rwała, że wpadł pierwszy z brzegu.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
21-05-2011, 13:58 17
Post: #3
RE: Big Nose Freaks Out / Nestopia
I pamiętaj - przy każdym wyjęcie pada nestopia przestaje go widzieć i musisz ustawiać od nowa.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
21-05-2011, 17:26 23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-05-2011 17:49 14 przez Inka_czyli_ja.)
Post: #4
Wink RE: Big Nose Freaks Out / Nestopia
ale ja poprosze jak sześciolatkowi bo na prawdę nie łapię :(



W rubryce key na nic nie mogę kliknąć, w mapping po wybraniu Set odlicza tylko czas - nie wiem do czego i po co. Pod przyciskiem Joystick wszystko jest pozaznaczane ptaszkami... to wszystko nic mi nie mówi, nie widze żadnego ruchu ;/
a może jest jakiś sposób na uruchomienie big nose freaks out pod RockNes?


Załączone pliki Miniatury
   
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
21-05-2011, 20:32 40
Post: #5
RE: Big Nose Freaks Out / Nestopia
kiedy już jesteś w tym miejscu, co tam na screenie widać, to praktycznie jesteś w domu :P w rubryce "Key" się nic nie wciska (to są wypisane kolejno "przyciski pada pegasusowego", dla których przypisujesz właśnie przyciski Twojego pada). Tak jak widać na screenie dla "Key" "Left" naciśnij na dole set (nie set all) i wciśnij w lewo na swoim padzie :) i tak kolejno dla wszystkich przycisków.

Jeśli jesteś użytkownikiem i masz jakiś problem lub pytanie, to najpierw zadaj je NA FORUM, a nie przez pw/gg. Oczywiście możesz zignorować powyższe zdanie, ale nie zdziw się, że ja zignoruję Twoją wiadomość. :>

Cicha woda tak mocno rwała, że wpadł pierwszy z brzegu.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
21-05-2011, 21:25 56
Post: #6
RE: Big Nose Freaks Out / Nestopia
Pada musisz podłączyć do kompa przed włączeniem Nestopii, pamiętaj :)
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
21-05-2011, 21:26 56
Post: #7
RE: Big Nose Freaks Out / Nestopia
przecież ma podłączonego, bo go tam w okienku widać. :P

Jeśli jesteś użytkownikiem i masz jakiś problem lub pytanie, to najpierw zadaj je NA FORUM, a nie przez pw/gg. Oczywiście możesz zignorować powyższe zdanie, ale nie zdziw się, że ja zignoruję Twoją wiadomość. :>

Cicha woda tak mocno rwała, że wpadł pierwszy z brzegu.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
21-05-2011, 21:30 46
Post: #8
RE: Big Nose Freaks Out / Nestopia
Jeszcze raz wielkie dzięki! :D
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
21-05-2011, 21:35 16
Post: #9
RE: Big Nose Freaks Out / Nestopia
miłego grania :P ten emulator jest jednym z najlepszych, praktycznie wszystkie gry na nim uruchomisz, więc świetnie że się udało bez kombinowania z RockNES'em X :P

Jeśli jesteś użytkownikiem i masz jakiś problem lub pytanie, to najpierw zadaj je NA FORUM, a nie przez pw/gg. Oczywiście możesz zignorować powyższe zdanie, ale nie zdziw się, że ja zignoruję Twoją wiadomość. :>

Cicha woda tak mocno rwała, że wpadł pierwszy z brzegu.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Nestopia - rozmazanie Glaca 1 291 26-02-2016 20:14 00
Ostatni post: M'cin
  Nestopia 1.40 - Nagrywanie Kicak 6 451 28-01-2014 00:40 22
Ostatni post: smokijas
  Nestopia stanlej203 6 390 03-10-2013 18:28 26
Ostatni post: stanlej203

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości